Artiesten - Maurice Clerc

Maurice Clerc heeft ongeveer 800 concerten gegeven in meer dan twintig landen, waarbij hij zestien keer een tournee heeft gemaakt door Amerika (de V.S. en Canada). 
Tijdens zijn reizen, waarbij hij in 25 jaar vier continenten doorkruiste, heeft hij in tal van belangrijke plaatsen gespeeld, zoals in de Parijse Notre-Dame, de St. Patrick-kathedraal in New York, de Dom van Lübeck, de San Marco-basiliek in Venetië, het Oratoire Saint-Joseph in Montreal, de St. Paul-kathedraal in Melbourne, het Auditorium van de Japanse Omroep N.H.K. te Tokio en het Cultureel Centrum in Hong Kong. 
In 1987 werd hij uitgenodigd om twee concerten te geven ter gelegenheid van de ingebruikname van het grote Flentrop-orgel in het nieuwe auditorium van Taipei. 
In 1999 verbleef hij in Seoul ten behoeve van de organistenconventie.
Zijn internationale carrière bracht hem ook op vooraanstaande festivals. Zo concerteerde hij onder meer op festivals in Brugge, Ravenna, Madrid, Parijs (Saint-Eustache), Avignon, Milstatt, Frankfurt, Boedapest, Luxemburg en Nieuw-Zeeland.
Maurice Clerc, geboren in 1946 te Lyon, studeerde aan de ‘Ecole Normale de Musique’ in Parijs bij Suzanne Chaisemartin, vervolgens aan het ‘Conservatoire National Supérieur de Musique’ te Parijs, waar hij in 1975 een ‘Premier Prix‘ voor orgel ontving bij Rolande Falcinelli. Hij zette zijn studie voort bij Gaston Litaize en volgde verscheidene jaren achtereen de improvisatiecursus bij Pierre Cochereau aan de Académie Internationale te Nice. Hij behaalde de ‘Prix d’Improvisation’ tijdens het internationale concours van 1977 in Lyon.
Met kerst 1972 werd hij benoemd als organist titulaire van de kathedraal Saint-Bénigne te Dijon. Naast deze functie is hij als docent verbonden aan het ‘Conservatoire national’ van de regio Dijon, en twintig jaar lang verzorgde.

Copyright © 2022 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia